20170225 takkenril

Ton en Jaap hebben een takkenril gemaakt. Normaal gesproken is dit een schuilplaats voor vogeltjes en insecten maar deze is gemaakt voor de kinderen ze kunnen de takken eruit halen om mee te spelen. Als er een te veel rommel ontstaat dan leggen we de takken weer terug in de takkenril.

De kanten van de waterpartijen zijn gemaaid om het opschot tegen te gaan. Tijdens het maaien zag ik een paar kinderen met een kruiwagen het afval opruimen en op de gunnera leggen. Iemand had het het vorige afval eraf gehaald wat niet zo handig is omdat een gunnera niet tegen strenge vorst kan. De kinderen hadden hier veel plezier in trouwens.

De fruitbomen zijn op advies van de hovenier gesnoeid. Na wat advies te hebben ingewonnen hoop ik dat ik het goed heb gedaan. Het overgebleven vuurwerkafval is ook opgeruimd. Alleen het toegangsbord heeft het oudejaarsgeweld niet overleefd. Er komt een nieuwe. Het opschonen van het water kon niet doorgaan vanwege het ijs. De kinderen konden lekker schorsie piepen. Ja, daar is die speelplaats voor! Het opschonen kan de volgende keer.

20170225 ijs

We hebben ook gekeken naar de voorjaarsbolletjes. Sommige zijn al zichtbaar. Ze wachten op warmte. Laat de opwarming van de aarde maar komen voor ze. De volgende keer gaan we het water opschonen, een gevonden voorwerpen plek maken en nog meer dingen doen, we zien wel.

groeten Ben
De werkdagen beginnen om negen uur met koffie, om elf uur koffiepauze en om ongeveer één uur soep.
Ben Tersteeg Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0172-408846