De otter is een van de meest tot de verbeelding sprekende dieren in de Nieuwkoopse Plassen. In 2012 is de otter na meer dan veertig jaar teruggekeerd in het plassengebied. Sindsdien zijn er elk jaar nestjes met jongen geboren. Hoe gaat het met de otters en hoe ziet hun leven en toekomst eruit?

natuur en gezondheid

Natuur & Gezondheid (N&G) is een relatief nieuw thema binnen IVN, maar ook een belangrijk thema. In alle gelederen van IVN worden er nieuwe activiteiten en programma’s ontwikkeld binnen dit thema, meer dan hier genoemd kan worden.
Om bovenstaande ambitie beter in te vullen is het goed te leren van elkaar, te leren over de zorgsector zelf en gezamenlijk te onderzoeken welke mogelijkheden natuurbeleving daarbij kan bieden. Voor wie: IVN-ers die geïnteresseerd zijn in Natuur & Gezondheid.

Dinsdag 10 oktober een presentatie over uilen en roofvogels in de Stal. De avond zal worden verzorgd door Bas Bijl, die al jaren een actieve rol speelt bij de bescherming van deze boeiende vogelsoorten.
Aan bod komen uilensoorten, die in Europa voorkomen, maar vooral de soorten, die men in onze omgeving kunt aantreffen. Na de pauze komen de roofvogels aan bod.

13 oktober wordt een bijzondere avond voor kinderen vanaf 9 jaar om een echte vleermuizenkenner te worden!
Met een spannende speurtocht in de heemtuin van het IVN leer je écht alles over de vleermuis. Daarna ga je vanaf de loswal in Noorden de Nieuwkoopse Plassen op. Daar ga je op zoek naar water, dwerg- en meervleermuizen!